ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Başlangıç Düzeyi için Finansal Okuryazarlık OSD114 GÜZ-BAHAR 3+0 Üniversite S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel finansal kavramları tanımlar.
    2-Temel finansal hesaplamaları yapar.
    3-Temel finansal işlemleri yürütür.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. İbrahim BOZKURT
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Karan, M.B. (2011). Yatırım analizi ve portföy yönetimi. Gazi Kitabevi, Ankara. K2. Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu. (2020). Finansal piyasalar. SPL, İstanbul. K3. Aksöyek, İ. & Yalçıner, K. (2014). Çözümlü problemleriyle finansal yönetim. Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul. K4. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası. (2020). Fiyat istikrarı sizin için neden önemli? TCMB, Ankara. K5. Aksoy, A. & Tanrıöven, C. (2007). Sermaye piyasası yatırım araçları ve analizi. Gazi Kitabevi, Ankara. K6. Hazar, A. & Babuşcu, Ş. (2013). Banka aktif pasif yönetimi. Akademi Consulting, Ankara. K7. Türkiye Bankalar Birliği. (2015). Bankacılıkta dolandırıcılık eylemleri tespit ve önleme yöntemleri. TBB, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Diri, N.Ç. & ARI, S. (2020). Örneklerle finansal okuryazarlık. İksad Yayınevi, Ankara. YK2. Madura, J. (Çev: Hatice Doğukanlı). (2012). Uluslararası finansal yönetim. Nobel Yayınevi, Ankara.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı; parasal işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan temel finansal bilgileri vermektir.
    Dersin İçeriği Finansal Okuryazarlık Kavramı; Enflasyon; Faiz; Döviz, Döviz Kurları ve Döviz Kuru Sistemleri; Faiz, Enflasyon ve Kur İlişkisi; Fon, Finansman ve Yatırım Kavramları; Finansal Piyasalarda Yatırım Kararı Alma Süreci; Finansal Piyasalardaki Yatırımların Getirisini ve Riskini Hesaplama; Bankaların Hizmet ve Ürünleri; Banka Mevduatlarının Getirisini ve Kredilerinin Maliyetlerini Hesaplama; Bankacılık İşlemlerinde Dolandırıcılık Eylemlerinden Korunma.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster