Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. İbrahim BOZKURT
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Karan, M.B. (2011). Yatırım analizi ve portföy yönetimi. Gazi Kitabevi, Ankara.
K2. Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu. (2020). Finansal piyasalar. SPL, İstanbul.
K3. Aksöyek, İ. & Yalçıner, K. (2014). Çözümlü problemleriyle finansal yönetim. Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul.
K4. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası. (2020). Fiyat istikrarı sizin için neden önemli? TCMB, Ankara.
K5. Aksoy, A. & Tanrıöven, C. (2007). Sermaye piyasası yatırım araçları ve analizi. Gazi Kitabevi, Ankara.
K6. Hazar, A. & Babuşcu, Ş. (2013). Banka aktif pasif yönetimi. Akademi Consulting, Ankara.
K7. Türkiye Bankalar Birliği. (2015). Bankacılıkta dolandırıcılık eylemleri tespit ve önleme yöntemleri. TBB, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Diri, N.Ç. & ARI, S. (2020). Örneklerle finansal okuryazarlık. İksad Yayınevi, Ankara.
YK2. Madura, J. (Çev: Hatice Doğukanlı). (2012). Uluslararası finansal yönetim. Nobel Yayınevi, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı; parasal işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan temel finansal bilgileri vermektir.
|
Dersin İçeriği
|
Finansal Okuryazarlık Kavramı; Enflasyon; Faiz; Döviz, Döviz Kurları ve Döviz Kuru Sistemleri; Faiz, Enflasyon ve Kur İlişkisi; Fon, Finansman ve Yatırım Kavramları; Finansal Piyasalarda Yatırım Kararı Alma Süreci; Finansal Piyasalardaki Yatırımların Getirisini ve Riskini Hesaplama; Bankaların Hizmet ve Ürünleri; Banka Mevduatlarının Getirisini ve Kredilerinin Maliyetlerini Hesaplama; Bankacılık İşlemlerinde Dolandırıcılık Eylemlerinden Korunma.
|