Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Prof.Dr. Şebnem KUŞVURAN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Sevgican, A. (1990). Örtüaltı Sebzeciliği, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi
K2. Baytorun, N. (2017). Seracılık. Nobel Akademik Yayıncılık.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Ağaoğlu, Y.S., Çelik, H., Çelik, M., Fidan, Y., Gülşen, Y., Günay, A., Halloran, N., Köksal, İ. & Yanmaz, R. (2019). Genel Bahçe Bitkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 4
|
Dersin Amacı
|
Seracılık dersinin amacı, serada üretim yapılabilmesi için gerekli tüm koşulların öğrenilmesi, seracılıkla ilgili genel ilkeler, sera kurulumunda ve işletilmesinde dikkat edilecek noktalar ve seralarda iklimlendirme sistemleri hakkında bilgi verilmesidir.
|
Dersin İçeriği
|
Sera kavramı, ülkemiz ve dünyada seracılık, seracılığın tarihçesi ve gelişimi, sera tipleri, alçak ve yüksek tüneller, sera yapı ve örtü malzemelerinin özellikleri, sera yerinin seçimine etki eden faktörler, seralarda iklimlendirme, seralarda üretim sezonu sonunda bakım işlemleri.
|