ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Her Yönüyle Tuz OSD121 GÜZ-BAHAR 2+0 Üniversite S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tuz üretim metotlarını sayar.
    2-Tuzun ekonomi, sağlık, kültür, sanat, tarih, din, turizm, tarım açısından önemini anlatır.
    3-Dünya ve Türkiyede önemli tuz üretim yerlerini ve üretim metotlarını sayar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6011515
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   67
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,23 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Dünyada ve Türkiye`de Tuz K 1. 1. Bölüm
    2 Tuz Oluşumu ve Türkiye Tuz Kaynakları K 1. 2. Bölüm
    3 Dünya Tuz Ekonomisi K 1. 3. Bölüm
    4 Tuz ve Sağlık K 1. 4. Bölüm
    5 Sağlikli Yaşamda Tuz ve Beslenme İlişkisi K 1. 5. Bölüm
    6 Tuz ve Gıda K 1. 6. Bölüm
    7 Dünya Tuz Tarihi K 1. 7. Bölüm
    8 Türk Kültürü ve Edebiyatında Tuz Kavramı K 1. 8. Bölüm
    9 Tuz ve din K 1. 9. Bölüm
    10 Tuz ve Sanat K 1. 10. Bölüm
    11 Tuz Turizmi K 1. 11. Bölüm
    12 Tuz terapisi K 1. 12. Bölüm
    13 Tuzlu toprağın ıslahı K 1. 13. Bölüm
    14 Tuzlu toprakta tarim K 1. 15. Bölüm
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Hüdayi Ercoşkun
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Özkurt, A., Taş, B., Yılmaz, E., Demirci, E., Kartal, F.T., Dağlar, H., Ercoşkun, H., Sevinç, İ.A., Toptancı, İ., Kale, M.M., Salçın, N., Çiçek, N., İzmirlioğlu, Ö., Bakan, S., Ercan, Ş.N., Ercoşkun, T.D. & Öztürk Y. (2021). Her Yönüyle Tuz. Nobel Akademik Yayınevi, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tuzun üretilmesi, tüketilmesi, ekonomisi, kültürü, sanatı, edebiyatı, turizmi, trapisi ve sağlığa etkileri hakkında bilgiler verilmesidir.
    Dersin İçeriği Tuzun değişik yönlerden incelenmesi
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Etkili ve empatik iletişim becerilerini geliştirir -
    2 Sosyal ve kültürel hakların evrenselliğini destekler -
    3 Analitik ve eleştirel düşünce ile beraber konuları değerlendirir -
    4 Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurar -
    5 Bilişim teknolojilerini etkili ve etik kurallara uygun kullanır -
    6 Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster