ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Her Yönüyle Tuz OSD121 GÜZ-BAHAR 2+0 Üniversite S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tuz üretim metotlarını sayar.
    2-Tuzun ekonomi, sağlık, kültür, sanat, tarih, din, turizm, tarım açısından önemini anlatır.
    3-Dünya ve Türkiyede önemli tuz üretim yerlerini ve üretim metotlarını sayar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Hüdayi Ercoşkun
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Özkurt, A., Taş, B., Yılmaz, E., Demirci, E., Kartal, F.T., Dağlar, H., Ercoşkun, H., Sevinç, İ.A., Toptancı, İ., Kale, M.M., Salçın, N., Çiçek, N., İzmirlioğlu, Ö., Bakan, S., Ercan, Ş.N., Ercoşkun, T.D. & Öztürk Y. (2021). Her Yönüyle Tuz. Nobel Akademik Yayınevi, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tuzun üretilmesi, tüketilmesi, ekonomisi, kültürü, sanatı, edebiyatı, turizmi, trapisi ve sağlığa etkileri hakkında bilgiler verilmesidir.
    Dersin İçeriği Tuzun değişik yönlerden incelenmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster