Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Fikret Kedersiz, Dr. Öğr. Gör. Kazım Çandır, Dr. Öğr. Gör. Adem Arslan, Öğr. Gör.Bestami Bilge, Öğr. Gör. Mustafa Alan
|
Dersi Verenler
|
1-)Öğretim Görevlisi Mustafa Alan
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Kayır, G. & Arı, A. (2018). Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Etkinlik Uygulamaları. Eğitim Yayınevi, Konya.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Sidekli, S. (2019). Türkçe ve Türk kültürü 1. Millî Eğitim Bakanlığı Yayınları, Ankara.
YK2. Şen, Ü. (2019). Türkçe ve Türk kültürü 2. Millî Eğitim Bakanlığı Yayınları, Ankara.
YK3. Keskin, H.K. (2019). Türkçe ve Türk kültürü 3. Millî Eğitim Bakanlığı Yayınları, Ankara.
YK4. Arı, G. (2019). Türkçe ve Türk kültürü 4. Millî Eğitim Bakanlığı Yayınları, Ankara.
YK5. Deniz, K. (2019). Türkçe ve Türk kültürü 5. Millî Eğitim Bakanlığı Yayınları, Ankara.
YK6. Doğan, Y. (2019). Türkçe ve Türk kültürü 6. Millî Eğitim Bakanlığı Yayınları, Ankara.
YK7. Kurudayıoğlu, M. (2019). Türkçe ve Türk kültürü 7. Millî Eğitim Bakanlığı Yayınları, Ankara.
YK8. Karatay, H. (2019). Türkçe ve Türk kültürü 8. Millî Eğitim Bakanlığı Yayınları, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Yabancı uyruklu öğrencilere Türk kültürünün temel unsurlarını aktarmak, Türk kültürü ile bulundukları ülkenin kültürel ögelerini ilişkilendirerek kültürler arasılık özelliklerini ve Türkçelerini geliştirmek.
|
Dersin İçeriği
|
Türk kültürünün unsurları ve Türkçe
|