ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Çikolata Bilimi OSD145 GÜZ-BAHAR 2+0 Üniversite S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kakao üretimini açıklar.
    2-Çikolata üretim teknolojisini anlatır.
    3-Çikolatanın sağlık üzerine etkilerini bildirir.
    4-Çikolatanın kalite kriterlerini sayar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011616
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   92
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,07 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Kakao ve çikolatanın tarihi K1. 1. Bölüm
    2 Kakao üretim teknolojisi K1. 2. Bölüm
    3 Çikolata üretiminde kullanılan hammeddeler K1. 3. Bölüm
    4 Çikolata üretim teknolojisi 1 K1. 3. Bölüm
    5 Çikolata üretim teknolojisi 2 K1. 3. Bölüm
    6 Çikolata tipleri K1. 3. Bölüm
    7 Çikolata kalite kriterleri 1 K1. 6. Bölüm
    8 Çikolata kalite kriterleri 2 K1. 6. Bölüm
    9 Kakao ve çikolatada biyoaktif bileşenler K1. 4. Bölüm
    10 Çikolata ve sağlık K1. 5. Bölüm
    11 Çikolatanın duyusal özellikleri K1. 6. Bölüm
    12 Çikolatanın muhafaza koşulları ve raf ömrü K1. 6. Bölüm
    13 Kakaolu fındık kreması üretimi K2. 1. Bölüm
    14 Yeni ürün geliştirme ve güncel araştırmalar K1. 6. Bölüm
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Tokuşoğlu, Ö. (2015). Kakao, Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Bilimi ve Teknolojisi. Sidas Medya, İzmir, 214s. K2. Ders notu
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilere kakao ve çikolata üretim teknolojilerinin prensiplerinin verilmesi ve çikolata kalite kriterleri ile birlikte sağlıkla ilişkisini tanıtmaktır.
    Dersin İçeriği Kakao, çikolata ve bunların üretim teknolojileri, çikolatada kalite kriterleri, çikolatanın sağlık açısından önemi.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Etkili ve empatik iletişim becerilerini geliştirir -
    2 Sosyal ve kültürel hakların evrenselliğini destekler -
    3 Analitik ve eleştirel düşünce ile beraber konuları değerlendirir -
    4 Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurar -
    5 Bilişim teknolojilerini etkili ve etik kurallara uygun kullanır -
    6 Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster