ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Temel Beslenme İlkeleri BES305 GÜZ-BAHAR 2+0 BD 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Beslenmenin tanımını, önemini, besin öğelerini ve fonksiyonlarını açıklar.
    2-Özel durumlarda beslenme (gebe-emzikli, 0-1 yaş bebek, okul çağı, adölesan, yaşlı vb) gereksinimlerini kavrar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör Öğretim Görevlisi Sevinç Bakan
    Dersi Verenler

    1-)Öğretim Görevlisi Sevinç Bakan

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Baysal A. (2019)Beslenme.19.Baskı, Ankara; Hatiboğlu Yayınevi. K2: Baysal, A., Aksoy, M., Besler, T., Bozkurt, N., Keçecioğlu S., Merdol, TK,?Yıldız E. ?2008?. Diyet el kitabı. 5. Baskı, Ankara; Hatiboğlu Yayınevi. K3: T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu. (2016). Türkiye beslenme rehberi 2015 (TUBER)
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Yeterli ve dengeli Beslenme, beslenmenin sağlıkla ilişkisi,temel beslenme bilgisi ve hastalıklarda beslenme bilgisinin verilmesidir.
    Dersin İçeriği Beslenmeye giriş, sağlıklı beslenmede temel ilkeler Karbonhidratlar Proteinler Lipitler Su ve mineraller Vitaminler Besin grupları, beslenmedeki önemleri, satın alırken ve saklarken dikkat edilecek hususlar I, Besin grupları, beslenmedeki önemleri, satın alırken ve saklarken dikkat edilecek hususlar II, Klinikte sık rastlanan diyetler ve temel ilkeleri I,Klinikte sık rastlanan diyetler ve temel ilkeleri II,Gebe ve emzikli beslenmesi Çocukların beslenmesi Yaşlılarda beslenme İşçiler ve Sporcuların beslenmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster