ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yiyecek İçecek Servis Teknikleri TUR204 BAHAR 2+2 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yiyecek ve içecek bölümü organizasyon yapısını kavrar.
    2-Servis bölümünde kullanılan malzemeleri tanır ve bakımlarını yapar.
    3-Servis türlerini kavrar
    4-Yiyecek ve içecek servis tekniklerini kavrar.
    5-Yiyecek ve içecek servis tekniklerini uygular.
    6-Servis öncesi ön hazırlığını yapar.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Ayhan DAĞDEVİREN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları.
    Kaynaklar Yılmaz, Y. (2014). Konaklama ve Ağırlama İşletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi, 9. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Sökmen, A. (2011). Yiyecek ve İçecek Servisi, 3. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Sökmen, A. (2014). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, 7. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap Sarıışık, M. (Edit.). (2012). Yiyecek İçecek Hizmetleri, 2. Baskı, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları.
    Dersin Amacı Yiyecek ve içecek servisinde kullanılan araç ve gereçleri tanıyarak bunların bakımını öğrenmek. Yiyecek ve içecek servisi ile ilgili servis aşamalarını öğrenerek aktif bir şekilde uygulamalarını yapabilmek.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Yiyecek ve İçecek Bölümü Organizasyon Yapısı, Servis Departmanı, Servis Departmanında Kullanılan Malzemeler ve Bakımları, Servise Hazırlık/Ön Hazırlık, Servis Türleri, İçecek Bilgisi ve Servisleri ve Servis Uygulamaları konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster