ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mutfak Hizmetleri Uygulaması TUR206 BAHAR 2+2 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mutfak ile ilgili temel bilgileri kavrar.
    2-Mutfakta kullanılan malzemeleri tanır.
    3-Üretim aşamalarının her basamağında yer alır.
    4-Pişirme yöntemlerini öğrenir ve uygulamalarını yapar.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Ayhan DAĞDEVİREN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar Yılmaz, Y. (2014). Konaklama ve Ağırlama İşletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi, 9. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Sökmen, A. (2014). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, 7. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Aktaş, A. & Özdemir, B. (2012). Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi, 3. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Sökmen, A. (2011). Yiyecek ve İçecek Servisi, 3. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap Küçükaslan, N. (2009). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Hizmetleri Yönetimi, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Gökdemir, A. (2009). Mutfak Hizmetleri Yönetimi, 3. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Dersin Amacı Mutfakta kullanılan malzemeleri tanımak ve üretim aşamalarının her basamağında yer almaktır. Ayrıca öğrencilerin güncel bilgi ve donanıma sahip olarak konaklama işletmesinin mutfak bölümünü için yeterliğe ulaşmalarının sağlanmasıdır.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Mutfak, Mutfak Örgüt Yapısı, Mutfak Planlama, Mutfakta Kullanılan Araç ve Gereçler, Mutfakta Üretim Aşamaları, Pişirme Yöntemleri, Garnitürler, Soslar ve Mutfak Uygulamaları konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster