ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Medeni Usul Hukuku HUK305 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Medeni Yargıya ilişkin ilkeleri kategorize eder.
    2-Bir davanın hangi mahkemede açılacağını belirler.
    3-Yetki ve görev bakımından mahkemeleri birbirinden ayırır.
    4-Yargılamanın adım adım işleyişini inceler.
    5-İlkelerin pratik olaya uygulanmasını sağlar.
    6-Uyuşmazlıkların ekonomik ve hızlı çözüm yollarını geliştirir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Pekcanıtez, H., & Atalay, O. & Özekes, M. (2021). Medeni Usul Hukuku Ders Kitabı. (9.Baskı). Oniki Levha Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Resmi gazete Sayı: 27836, 4 Şubat 2011.
    Dersin Amacı Özel hukuk uyuşmazlıklarının bağlantılı oldukları maddi hukuk disiplinleri ile ilişkileri de ortaya koyularak, hangi kurallar çerçevesinde ve ne şekilde çözüme kavuşturulacağını incelemek ve değerlendirmek.
    Dersin İçeriği Medeni Usul Hukukunun Genel Esasları, Yargı Yolu, Mahkemeler Teşkilatı, Hakimlerin Hukukî Durumu, Görev, Yetki, Yargılamaya İlişkin İlkeler, Davada Taraflar, Davaya Müdahale, Dava Arkadaşlığı, Dava Çeşitleri, Usuli İşlemler, Adli Tatil, Süreler, Eski Hale Getirme, Davanın Açılması, Ön İnceleme, Tahkikat, İspat, Deliller, Adli Yardım, Tarafların Duruşmaya Gelmemesi ve Dosyanın İşlemden Kaldırılması, Islah ve Maddi Hataların Düzeltilmesi, Ön Sorun ve Bekletici Sorun, Hükmün Açıklanması, Basit Yargılama Usulü, Geçici Hukuki Korumalar, Kanun Yolları - İstinaf Kanun Yolu, Temyiz Kanun Yolu, Yargılamanın Yenilenmesi, Tahkim.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster