ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türk Dili II TDİ102 BAHAR 2+0 Üniversite Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Anlama ve ifade etmekle ilgili temel becerileri kazanır.
    2-Anlatım düzeni ve anlatım biçimlerini tanır.
    3-Sözlü ve yazılı anlatım türlerini ayırt edebilir.
    4-Sözlü ve yazılı anlatımda başarının çalışmaya bağlı olduğunu kavrar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Fikret KEDERSİZ
    Dersi Verenler

1-)Öğretim Görevlisi Fikret Kedersiz

2-)Doçent Dr. Seval Kasımoğlu

3-)Doçent Dr. Kazım Çandır

4-)Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Alan

5-)Öğretim Görevlisi Dr. Bestami Bilge

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar KORKMAZ Zeynep vd., Türk Dili ve Kompozisyon, Bursa 2000. Şerif AKTAŞ, Osman GÜNDÜZ, Yazılı ve Sözlü Anlatım, Akçağ Yayınları, Ankara 2006.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmek; dili kullanarak doğru bir iletişim kurmanın kişisel ve toplumsal olarak önemini benimsetmek; yazılı ve sözlü anlatımda başarılı olmanın yollarını göstermek; yazılı ve sözlü anlatım türlerini tanıtmak.
    Dersin İçeriği Okuma türleri ve okuma yöntemleri; kompozisyon (tema, konu, hayal), kompozisyonda ana düşünce ve yardımcı düşünceler, düşünceyi geliştirme yolları; paragraf ve paragraf oluşturma; anlatım düzeni ve biçimleri; edebî nitelik taşıyan yazılar (şiir, destan, fabl, masal, hikâye, roman, tiyatro), düşünce ve bilgi aktaran yazılar (makale, deneme, eleştiri, fıkra, sohbet, gezi, hatıra, röportaj, biyografi), yazışmalar (dilekçe, öz geçmiş, resmi yazılar, mektup, rapor, tutanak, karar, duyuru); güzel, etkili, doğru konuşma; sözlü anlatım türleri (açık oturum, mülakat, nutuk, seminer, konferans, panel, sempozyum, münazara)
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster