ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Çikolata Bilimi OSD145 GÜZ-BAHAR 2+0 Üniversite S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kakao üretimini açıklar.
    2-Çikolata üretim teknolojisini anlatır.
    3-Çikolatanın sağlık üzerine etkilerini bildirir.
    4-Çikolatanın kalite kriterlerini sayar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Tokuşoğlu, Ö. (2015). Kakao, Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Bilimi ve Teknolojisi. Sidas Medya, İzmir, 214s. K2. Ders notu
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilere kakao ve çikolata üretim teknolojilerinin prensiplerinin verilmesi ve çikolata kalite kriterleri ile birlikte sağlıkla ilişkisini tanıtmaktır.
    Dersin İçeriği Kakao, çikolata ve bunların üretim teknolojileri, çikolatada kalite kriterleri, çikolatanın sağlık açısından önemi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster