Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
İklim değişikliği ve küresel ısınmaya giriş
|
K1-Bölüm 1
|
2
|
Sera gazı etkisi ve enerji kullanımı
|
K1-Bölüm 1
|
3
|
İklim değişikliğinin bitkiler üzerindeki etkileri
|
K1-Bölüm 1
|
4
|
İklim değişikliğinin hayvancılık üzerindeki etkileri
|
K1-Bölüm 1
|
5
|
Genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO) tanımı ve tarihçesi
|
K2- Bölüm 1
|
6
|
GDO?ların kullanım alanları, kullanıldığı ürünler ve üretim amaçları
|
K2- Bölüm 1
|
7
|
Gen aktarım yöntemleri
|
K2- Bölüm 1 ve YK1- Bölüm 1
|
8
|
Genetiği değiştirilmiş mikroorganizmalar
|
K2- Bölüm 2 ve YK1- Bölüm 2
|
9
|
Genetiği değiştirilmiş bitkiler-I
|
K2- Bölüm 3 ve YK1- Bölüm 3
|
10
|
Genetiği değiştirilmiş bitkiler-II
|
K2- Bölüm 3 ve YK1- Bölüm 3
|
11
|
Genetiği değiştirilmiş hayvanlar
|
K2- Bölüm 4 ve YK1- Bölüm 4
|
12
|
Genetiği değiştirilmiş gıdalar
|
K2- Bölüm 5 ve YK1- Bölüm 5
|
13
|
GDO`ların çevre açısından olası riskleri, avantajları ve ekonomik boyutları
|
K2- Bölüm 6
|
14
|
GDO`lara ilişkin yasal düzenlemeler, biyo güvenlik ve etik
|
K2- Bölüm 7
|