Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Ders ve ders materyalleri hakkında bilgi Dersin içeriği, yapılacak çalışmalar, öğrenci beklenti ve önerileri.
|
K4.s.1-3
|
2
|
Kültür tanımı, tarihi hakkında genel bilgiler.
Genel bilgilendirmeler.
|
K16.s.77-101
|
3
|
Çankırı Tarihi, Kültürü, Coğrafyası hakkında bilgi.
|
K22.s.11-35
K23.s.45-125
|
4
|
Çankırı Tarihi Yerleri ve Tanıtımları ile ilgili görsel ve yazınsal kaynaklar bilgileri. Seçilen tarihi yerlere öğrencilerle geziler, Çankırı yöre insanlarının bilgileri.
|
K7. s.114-160
K15
|
5
|
Çankırı`nın Manevi Değerleri, Emir Karatekin. Çankırı Kale gezisi.
|
K4.s.2-5
K9.s.100-136
|
6
|
Çankırı`ya ve Çankırı Kültürüne emeği geçen örnek şahsiyetler, hayatları, kültüre katkıları.
|
K1.s.69-79
|
7
|
Çankırı Yâran Kültürü.
Görsel ve yazınsal kaynaklardan, yaşayan yâranlarla görüşmeler.
|
K2.3-18
K3.s.3-14
K4.s.3-20
K5. s.615-620
K6. s.90-92
K7.s.114-160
|
8
|
Çankırı Yâran Kültürü ile ilgili yapılan ulusal ve uluslararası tanıtım çalışmalar.
|
K2.s.3-18
K3.s.3-14
K4.s.140
K5. s.615-620
K6. s.90-92
K7.s.114-160
|
9
|
Çankırı Yâran Kültürü ile ilgili yapılan akademik çalışmalar.
|
K2.s.3-18
K3.s.3-14
K4.s.135
K5. s.615-620
K6. s.90-92
K7.s.114-160
K5. s.615-620
K6.90-92
K7.s.114-160
K11.s.79-92
K24.s.71-92
|
10
|
Çankırı Yâran Müzikleri, Mahalli Sanatçıları.
|
K3.s.134
K4.s.22-56
K11.s.79-92
|
11
|
Çankırı Mutfak Kültürü
Çankırı Mutfak Kültürünü yansıtan yerel yerlere öğrencilerle birlikte gidilmesi.
|
K4.s.14,135
|
12
|
Çankırı Mutfak Kültürü, yöreye ait yiyecekler, milli kültüre katkılar.
|
K4.s.135
|
13
|
Çankırı Tuzu, Tanıtımı, Özelliği, Tuz Mağarası gezileri-I.
|
K15
|
14
|
Çankırı Tuzu, Tanıtımı, Özelliği, Tuz Mağarası gezileri-II.
|
K15
|